Jmenuji se Bára, je mi 14 let a pro celostní léčbu jsem se rozhodla sama a to poté, když se moje nemoci (atopický ekzém, alergie, nekončící únava, špatná imunita) a s tím související nepříjemné projevy i přes různé prášky a mastičky nezlepšovaly. Vše bylo jenom horší. Vždycky mne štvalo, když jsem na jaře ráno vstávala s oteklýma očima, pšíkala, v noci se budila kvůli pálení oči. Každou zimu šílené ekzémy, mokvající a rozpraskané koutky. Nemohla jsem dělat sporty, které mne bavily, protože jsem ze školy přišla domů „úplně mrtvá“. Ve škole jsem byla v polospánku. Zhoršily se mi známky, nebyla jsem schopna se učit, bez toho, abych u toho neusínala. A bylo úplně jedno, kdy jsem šla spát, probouzela jsem se pořád unavená. Hrozně mi vadilo, že jsem nemohla normálně fungovat. Nevěděla jsem, že to lze změnit.

Když jsem o svých problémech mluvila s mgr. Senderákovou a vysvětlila mi, že to jde vyléčit a takhle nemusím žít navždy, tak jsem tomu skoro ani nevěřila. Začala jsem věřit až když jsem viděla výsledky. Vidím, že se se mnou konečně něco děje, je mi mnohem lépe. V létě jsem začala běhat, cvičit a častěji venčit pejska. Předtím jsem byla pořád vyčerpaná.

Vždycky mi pomůže, i když zavolám s akutním problémem, občas si říkám, že je jako chodící encyklopedie, na každou mou otázku zná odpověď.

Nejde mi do hlavy, proč se takhle neléčí všichni, proč je homeopatie tak odstrčená, občas i neuznávaná, proč se o tom neví, proč jenom ty prášky.

Staňce bych chtěla poděkovat za to, že mi ukázala jinou cestu a vede mne po ní, poradí mi, dodá mi kuráž abych zvládla věci kterých jsem se dříve bála nebo ostýchala udělat. A často mi připomíná, že je to moje tělo a hlavně já se o sebe musím starat, pokud chci být zdravá a šťastná. Možná to není tak lehké jako „když si vezmete prášek“, ale určitě to stojí za to!

Bára, 14 let, Plzeň