TerkaOtázka: Co Vás přivedlo ke mně do poradny?

Odpověď: Terezka měla dlouhodobé problémy s kašlem. Zkusily jsme různá vyšetření a příčinu kašle lékaři nenašli. Měla jsem tušení, že kašel má psychosomatickou příčinu, a proto jsem hledala pomoc. Byla mi doporučena Mgr. Stanislava Senderáková, a proto jsem ji oslovila s žádostí o konzultaci.

Otázka: Jak probíhala vstupní konzultace?

Odpověď: Byla jsem překvapena, že jsem byla pozvána s dcerou do velmi příjemného prostředí do přírody – což jsem později kvitovala. Dcera se cítila velmi přirozeně, ne jako u lékaře a konzultaci přijímala jako zábavu. Byla uvolněná a ne ve stresu.

Otázka: Jak se projevoval kašel Terezky?

Odpověď: Vypadalo to jako by Terezce leželo něco v krku a nedokázala to vykašlat. Začala kašlat, vždy když se dostala do klidu, při malování, sledování televize. Většinou vždy, když byla sama – měla zavřené dveře do svého pokoje.  Četnost pokašlávání se s časem zvyšovala a ve vrcholu dokázala kašlat třeba i 1x za 10 sekund. Kašel byl velmi hlasitý a určitě velmi obtěžující nejen pro Terezku, ale také i pro zbytek rodiny. Kašel trval od Terčiných cca 7 let a první konzultace s Mgr. Senderákovou proběhla po 3 letech v září 2020.

Otázka: Co jste jako matka vnímala, že je příčinou kašle?

Odpověď: Měli jsme ve vztahu s Terky tatínkem problémy, které vyústily v můj odchod ze společné domácnosti. Kašel se začal objevovat zhruba rok před ukončením vztahu. Tedy se domnívám, že tohle mohlo být příčinou.

Otázka: Jaký byl postup léčby?

Odpověď: Na vstupní konzultaci byl prostor nejen pro dceru, ale ve chvíli, kdy jsme s paní homeopatkou zůstaly samy nastal čas i pro mě. Komunikovaly jsme o celkové situaci rodiny.  Poté mi paní magistra podala ucelený pohled na celou situaci a především se „nacítila“ na Terku, na její individuální prožívání. Popsala mi co se v ní odehrává ve vztahu ke mne, k otci, k mému současnému partnerovi. Popsala její  „dušení“ se v této emoční situaci, které si kompenzuje kašlem bez „příčiny“.

A to mi moc pomohlo. Po velmi příjemném „povídání“ jsme se rozešly a během pár dní mi byl sestaven léčebný plán. Bylo pro mě velmi překvapující, že jsem byla požádána Mgr. Senderákovou, abych si zaznamenávala všechny i drobné jinakosti v chování.  V další konzultaci cca po 6 týdnech jsme se opět sešly a procházely jsme změny, které nastaly vlivem léčebného plánu.  Překvapilo mě, že Terezka začala malovat obrázky smutných postav – holčičky – bylo mi vysvětleno, že právě tahle malba je projevem vypouštění smutných emocí.  Nebudu to prodlužovat, po zhruba půl roce dodržování léčebného plánu Terezka nekašle. Navíc z ní vyrostla společenská (předtím spíše tichá a samotářská) dívka, která má radost ze života a má velké plány do budoucna.

Já jako matka jsem šťastná, vždyť co pro mě může být větší radost, než mít zdravé a spokojené dítě. A navíc jsem i já využila UMU paní homeopatky a díky ní se posouvám dál.

Doplnění po 3 letech (říjen 2022): Z Terezky se stala sebevědomá mladá dáma a pro mě je skvělá parťačka. Jsem šťastná maminka.

Děkuji mamince za svolení  zveřejnit fotku Terezky ( říjen 2022).