Dětská imunita, která se buduje cca do 7 let, se vytváří již v průběhu těhotenství a po narození významně posiluje díky mateřskému mléku. Pokud kojenec onemocní bronchitidou, která se opakovaně vrací, v rodině se vyskytují alergie, astma, zápaly plic, rakovina, je nezbytné přistoupit k léčbě celostně. Tento přístup výrazně eliminuje predispozice k závažným onemocněním, na které poukazuje rodinná anamnéza.

Do poradny přišla maminka se 7- letým Patrikem. Pro alternativní léčbu se rozhodla poté, co chlapec zkolaboval (anafylaktický šok) po antibiotikách Duomox a skončil v nemocnici. „Už to nechci nikdy zažít, myslela jsem, že mi umře před očima“, líčí.„Páťa už žádnou chemii nedostane. Za léta, co běháme po doktorech mu i tak nic nepomohlo, jen spolykal spousty antibiotik a penicílínu. Půjde to přírodně?“, ptá se.
Maminka dokresluje typický „kolotoč nemocí“, kdy je klučina krátce zdravotně v pořádku a poté se vše opakuje. První zánět průdušek měl v 6-ti měsících, poté recidivy bronchitidy, opakovaně záněty dutin a zápal plic. Z nadužívání ATB oslabený střevní mikrobiom – neprospívá, je unavený.

K první konzultaci přišli v září 2014. Za dobu léčby nedošlo k recidivě onemocnění a dle slov maminky je chlapcův zdravotní stav skvělý. V lednu 2015 vypukla ve škole, kterou Patrik navštěvuje, virová epidemie. Byl mezi posledními, u kterých se viróza projevila a i v této situaci zabrala akutní homeopatika.

Na otázku, kterou mi položila maminka, již znáte odpověď:-)

Za vyléčení syna velmi děkujeme!

Romana, 28 let