Asi od sedmnácti let jsem měl problémy s akné, které se stále zhoršovalo. Řešil jsem to klasicky návštěvami kožních lékařů. Ti za pomocí antibiotik a dalších mastí akné alespoň na pohled za pár let vyléčili.

Zhruba ve věku 23 let se můj stav kůže opět začal zhoršovat, jednalo se o začervenání obličeje. Kožní lékař diagnostikoval akné rosacea (růžovka). Naordinoval mi opět masti z lékárny (kortikoidy), ty stav velmi zlepšily, ale po pár měsících se potíže opět vrátily, bohužel v ještě horší míře. Dostal jsem tedy antibiotika a bylo to jako přes kopírák. Razantní zlepšení a potom návrat potíží v ještě větší míře.

Začal jsem tedy hledat další možné alternativy léčby. Aktivně jsem nalezl čínské byliny, ty stav lehce zlepšily, nicméně ani po dlouhodobém užívání zlepšení nedotáhly kýženým směrem.
Další hledání jsem vedl směrem k homeopatii, se kterou jsem dosud neměl žádnou zkušenost. Paní Senderákovou jsem nalezl přes internetový vyhledávač a domluvil jsem si první konzultaci.
Ještě před schůzkou jsem vyplnil krátký dotazník, kde jsem vypsal své potíže, nemoci z mládí a rodová onemocnění.

Na úvodní schůzce podrobně zjišťovala možné souvislosti, jak fyzické tak psychické, co by můj problém mohlo způsobovat. Pokládal jsem různé otázky a vysvětlila mi souvislosti, jak na fyzické tak na psychické rovině a vzájemné propojení. Přidala i praktická doporučení s úpravou jídelníčku a přírodní léčebné kosmetiky. Po pár dnech jsme se opět sešli, a to nad léčebným plánem.

K mému potěšení jsem začal pozorovat postupné zlepšování stavu a dá se říci, že výraznější pokrok jsem pozoroval již po několika měsících. Na pravidelných schůzkách, které bývají po šesti až osmi týdnech mi paní Senderáková léčebný plán upravuje dle mojí zpětné vazby. Nyní, po 15 měsících léčby, mohu říci, že moje obtíže s kůží z cca 70% zmizely a stav se nadále zlepšuje. K léčbě jsme časem přidali i homeopatika, která pracují s psychikou. Po jejich užívání se cítím výrazně vyrovnanější, sebevědomější a našel jsem odvahu změnit zaměstnání.

Paní Senderáková je opravdový profesionál, přistupovala ke mně vysoce individuálně. Svou práci dělá ráda a naplno. Ze své zkušenosti mohu jen doporučit.

Tomáš, 32 let, Domažlice