V květnu 2015 jsem při práci na zahradě dostal včelí žihadlo do ucha. Do té doby mi včelí bodnutí alergickou reakci nikdy nezpůsobilo. Aplikoval jsem Fenistil gel, který vždy pomohl zmírnit bolest. Teď nezabral vůbec! Navíc během několika minut nastoupila prudká alergická reakce, kdy mi zčervenala kůže a červené fleky jsem měl po celém těle. Užil jsem Zyrtec a nechal jsem se odvést do 12 km vzdálené nemocnice. V průběhu cesty mi, i přes užití Zyrtecu, otekl obličej, poklesl tlak a zhoršilo se vidění. V nemocnici jsem s ohledem ke stavu očekával rychlý zásah lékařů, místo toho mne však, kolabujícího, čekala zdlouhavá administrativa. Teprve pak proběhlo samotné vyšetření, při kterém jsem přestal vidět, měl jsem černo, a byly mi podány léky formou kapačky.

Po konzultaci u Stanislavy Senderákové mi byly doporučeny homeopatické léky pro „můj typ reakce“.  Cca po 2 měsících se alergická reakce ozvala znovu. Po hokejovém zápase jsem začal mít stejné příznaky jako v květnu. V autě jsem měl doporučená homeopatika, která jsem začal ihned cucat. Asi do hodiny došlo k zastavení alergické reakce.

První volbou pro mne je vždy přírodní léčba, proto jsem chtěl vyzkoušet doporučený postup i přes mírnou nedůvěru a obavy z rozvinutí reakce. Velmi mile mne však překvapilo, že lze alergickou reakci zastavit takto pomocí homeopatik. Vřelé díky!

Martin, 32 let