Žena, ročník 1948, přichází kvůli bolestem kolene a v rameni, které trvají několik let. Dle lékařské zprávy má artrózu II. stupně, řadu drobných kalcifikátů, největší o velikosti 7mm, a to v rameni. Klientka užívá řadu medikamentů na tlak, na cholesterol, má chronický zánět ledvinových klubíček. Na bolesti a zánět v koleně užívala kortikoid Diprophos, lék Piascledine. Absolvovala řadu doporučených fyzioterapií, obstřiky, magnetoterapii, masáže. Ale bez úlevy. Po kortikoidech jí nebylo dobře. Kvůli bolestem se budila i v noci. Po léčbě je koleno o 90% lepší, kortikoidy neužívá.

Nadále pokračuje v nastavené terapii, která bude napomáhat rozpouštění kalcifikátů v ramenné šlaše.

Na Mgr. Senderákovou jsem se obrátila i s dalšími zdravotními problémy. Najednou se mi ozvaly tupé bolesti v čelistním kloubu, které přetrvávaly delší čas. Začala jsem užívat homeopatika a bolest se postupně zmírňovala, až odezněla.

Zmínila bych dále  solární alergii, která mne trápila přes 20let.  Na trupu se mi „vyhodí“ ukrutně svědivá červená vyrážka, která střídavě přetrvávala od května do září. Začala jsem užívat doporučenou kombinaci homeopatik a výskyt vyrážky se zkrátil na cca 2 týdny v kritickém období a taky nepříjemné projevy byly mírnější. Tento rok jsem byla úplně bez výsevu.

Nevěřila jsem, že léčené potíže i ty letité půjde takto spravit a za vše moc děkuji.

Marie, 67 let