Sklivcové zákalky jsou velmi častým onemocněním sklivce, při kterém mi klienti popisují, že jim v oku něco plave, létají mušky, nebo vidí vlákna pavučin. Toto onemocnění neohrožuje na životě, avšak při masivním výsevu postižený vidí barevný svět jakoby „přes závěs“ .

V konvenční léčbě jsou aplikovány kapky jodidu draselného, které předepíše oční lékař. Další z možností je laserové rozrušení zákalků. Tato metoda má své jasně dané limity a úspěšnost tohoto zákroku je uváděna mezi 50 – 70 %. Osobně si kladu otázku, zda tato operace zabrání tvorbě nových zákalků, jelikož řeší následek a ne příčinu(y).

V emailech jsem často dotazována na zázračná homeopatika či jiné doplňky. Při terapiích se ukazuje, že spouštěčů bývá celá řada a i léčebný postup proto odpovídá konkrétnímu člověku. Dnes se s Vámi chci podělit o jeden z případů, kdy cílená léčba přinesla kýžené ovoce.

Před rokem a půl mne kontaktovala Kateřina (45 let), která pracuje jako mzdová účetní a u počítače tráví 8 – 10 hodin denně. První „poletující mušky“ zpozorovala před 4 lety, ale nevěnovala tomu pozornost. V době, kdy mne navštívila, již konstatovala velké zhoršení.

Úplně mne to rozhodilo psychicky, když máte v očích najednou šmouhy a musíte s tímto zvládnout pracovní zápřah. Hůř spím, hlavou se mi honí, co se mnou bude, když to v práci nebudu zvládat, “ líčí Kateřina při prvním sezení.

Vyzkoušela různé doplňky stravy pro zdravé oči, kapičky od lékaře avšak bez  zlepšení.

Kromě cílených bioinformačních doplňků byly terapie zaměřené především na celkové vyladění osobnosti, protože příčinou zhoršení  byl dlouhodobý stres spojený s rozvodem. Zlepšení očí přicházelo pozvolna, ruku v ruce s harmonizací vnitřního stavu.

„Cítím se konečně dobře, srovnala jsem si minulost, dobře spím a věřím, že mne čeká spousta hezkého. Některé šmouhymi zmizely úplně a některé zesvětlaly.“

„Za moudrá slova podpory velké díky!“

Kateřina (47 let)