BEZ nosních kapek NEFUNGUJI aneb NEHÁZEJ flintu do žita

Hřejivá zpětná vazba, která mne znovu utvrdila v tom, jak důležitá je individuální celostní léčba, ušita na míru pro konkrétního člověka a jak je důležité hledat nová INOVATIVNÍ řešení v léčbě.
Bývají výsledkem, dle mého pozorování, zkušenosti + znalosti + inspirace. Když se to povede jako v tomto případě…„musím říct, že tato kombinace je naprosto super, cítím se skvěle“…co dodat více?

Věděli jste, že se nosní kapky hodí pouze ke krátkodobé aplikaci (5 – 7 dnů) a že „dočasné stavy úlevy vedou při opakovaném podávání a neřešení příčiny nosní obstrukce většinou k silnému návyku a zhoršení onemocnění?“ Přesto hodně lidí trpících ucpaným nosem denně překračuje doporučené dávky.

A právě tento stav „beznaděje“ přivedl energickou mladou ženu (30 let) k první konzultaci u mne. Před 5 lety odstartovaly vracející se rýmy nepříjemné obstrukce nosu.

Zlepšit průchodnost nosu zkoušela ROK, a to KORTIKOsteroidním Nasonex-em. Bez úlevy. Poté si 4 roky DENNĚ „stříkala“ různé kapky (Sanorin, Nasivin..), „tímto se však při opakovaném podávání poškozuje nosní sliznice v důsledku omezení přísunu výživy a kyslíku krví“.
Pokusy, přejít na „nechemické“uvolnění Vincentkou či produkty s mořskou vodou, selhaly.

Při první návštěvě jsem netušila nakolik je stav sliznice
nevratný, a to důsledkem všech kapiček a sprejů.

Dnes je listopad 2018, a po roce a půl léčby, došlo k výraznému posunu v OBNOVÉ funkčnosti nosní sliznice, zlepšení cca o 90%.

Laserová operace by pouze odstranila VÝSLEDEK nadužívání chemických „uvolňovačů.“

Za sebe a můj životní postoj výstižné přísloví ..Neházet flintu do žita..:-)

Stanislava