V roce 2015 mne navštívila mladá maminka s cca 2,5 letým chlapečkem. Hledala pomoc s atopickým ekzémem synka a rozhodla se i přes počáteční pochybnosti v účinnost alternativní léčby nepřistoupit na klasickou kortikoidní terapii tohoto problému. Matyášek, aktér tohoto příběhu, krásně prospívá. Je to kluk jako buk, je plný energie a do jeho života vplula sestra, Sofinka.  Níže příběh, který napsala maminka Šárka a není pouze o léčbě kůže.

Můj syn měl od necelého roku atopický ekzém na rukou, nohou, břichu, zádech, zadečku – prostě snad všude – kromě obličeje. Nejprve to začalo zhrublou kůží o velikosti cca 1 cm na několika místech. Zhrublou kůži jsme promašťovali v domnění, že to odezní. Tato místa pak časem nápadně zčervenala a začala se zvětšovat a také svědět, následkem čehož si je syn intenzivně škrábal a měl pak všude krvavé strupy, zejména v kolenních a loketních jamkách. Do té doby jsem tuto situaci řešila jen se synovo praktickou lékařkou. Když to dospělo až do fáze strupů, odešla jsem pro radu ke kožnímu lékaři – odborníkovi, jak jsem se domnívala. Paní doktorka syna prohlédla, konstatovala výskyt atopického ekzému, doporučila nám vyřadit nějaké potraviny z jídelníčku a předepsala kortikoidní mast, že s tím nic jiného dělat nelze. Kortikoidy pro roční dítě???!!! Trochu mě to zarazilo a zklamalo, ale protože jsem chtěla synovi pomoci a ulevit od svědění, namazali jsme s ní ekzém. Do 5 dnů byl ekzém pryč, což byla paráda. Jenže za měsíc se atopický ekzém opět vrátil. Tak jsme zase namazali a zase zmizel, no a jak jistě tušíte, tak tenhle koloběh neměl konce. Takže když mému synovi klasická medicína nedokázala pomoct a nikoho z lékařů to dál nezajímalo nebo jen krčili rameny, obrátila jsem se na paní magistru Senderákovou s tím, že za pokus nic nedám.

Při prvních návštěvách jsem byla ještě částečně skeptická, jestli dělám dobře, když se odchyluji od klasické medicíny, ale nastavená léčba pro mého syna začala brzy fungovat a nikdy se mu již atopický ekzém nevrátil.

Dalším utvrzeními, že homeopatie opravdu funguje, bylo, když se můj syn začal budit ze spaní s nočními děsy, které byly doprovázeny dlouhými a těžko utišitelnými záchvaty pláče. Ty pak pravidelně přicházely i několikrát za noc. Tyto pro mne velice nepříjemné a stresující situace, kdy jsem neuměla svému synovi pomoci, mne opět dovedly k paní magistře Senderákové. Po popsání problému a nastavení léčby paní magistrou, začal můj syn po dvou dnech opět klidně spát. Děsy se nikdy nevrátily.

Musím říct, že výčet problémů se kterými mně a mé rodině paní magistra pomohla, je daleko větší. Ať už to byla příprava v těhotenství k porodu, rekonvalescence po porodu, při kojení nebo jen s „obyčejnou angínou“. Jak už napsala jiná klientka: Kdykoliv mohu paní magistře napsat nebo v naléhavých případech zavolat, vždy ráda pomůže.

Moc děkuji.

Šárka