Mladý muž, ročník 1981. Od roku 2010 problémy v oblasti gastrointestinálního traktu, které se projevovaly krvavými průjmy někdy i 30 x denně. Lékař stanovil diagnózu: těžká floridní subtotální kolitida s ulceracemi s postižením IC chlopně. Je unavený, anemický, zhubl, dny prospí nebo tráví na toaletě. Při prvozáchytu byl hospitalizován v nemocnici a léčen kombinaci Prednisonu a antibiotik.  Otekly mu kotníky a lékař nasadil Ibuprofen 400, po kterém mladý muž zkolaboval. Časem se od jiného lékaře dozvěděl, že kombinace léků, které užíval s Ibuprofenem 400 ho ohrožovaly na životě. Po zaléčení je krátce v práci a následuje opět relaps, hospitalizace v nemocnici a znovu chemická léčba. Tento scénař trvá přes 4 roky. Od r. 2012 s přestávkami Prednison, průběžně Imuran, Salofalk, Sorbifer Durules a při bolestech kloubů Paralen.

Uplynul 1,5 roku od začátku léčby a za celou dobu nedošlo k recidívě nemoci. Mladý muž chodí do práce,  opět hraje fotbal a zařadil se do běžného života.

Za vše moc děkuji, že jsem zpět v normálním životě. Už jsem nevěřil, že to ještě půjde. Na to co bylo, chci zapomenout. Ještě jednou moc děkuji! 

Petr, 35 let, Dýšiná